Administració

Convocatòria de cinc borses de viatge per al XX Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes Poznan

POZNAŃ, 9–13 de juliol de 2024

CONVOCATÒRIA

 Borses de viatge i estada de fins a 300 € cada una, i inscripció gratuïta, per a participar al XX Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (Poznań, 9-13 de juliol de 2024).

 Requisits:

Ser estudiant de màster o doctorat, tenir menys de 30 anys, ser membre de l’AILLC, estar al corrent de pagament de la quota anual i tenir acceptada una comunicació al Col·loqui.

 Documentació que cal presentar:

Sol·licitud.

Document signat per la direcció del departament/centre en què s’inscriguin els estudis del candidat. Cal fer-hi constar, d’una banda, la condició d’estudiant i els estudis que segueix i, de l’altra, si l’estudiant gaudeix o no de beca predoctoral.

– CV del candidat.

 Lliurament de documentació i termini:

Cal fer arribar tota la documentació per correu electrònic abans del 29 d’abril a les 12 h a l’adreça: aillc@iec.cat. Cal especificar “Borsa_AILLC2024” en el tema del missatge.

 Compromís:

L’acceptació de l’ajut comporta el compromís de presentar la comunicació i d’assistir al col·loqui durant tots els dies de les sessions acadèmiques del Col·loqui (del 9 al 12 de juliol de 2024), i el lliurament de les factures originals corresponents a les despeses realitzades per l’import atorgat fins a 300 euros.

Les persones seleccionades rebran una comunicació per correu electrònic durant la primera quinzena de maig. L’import es farà efectiu mitjançant transferència bancària posteriorment a la celebració del Col·loqui i un cop la persona seleccionada acrediti l’assistència al col·loqui.

 

Jornada de Commemoració del 50è aniversari de l’assemblea fundacional de l’AILLC a Fitzwilliam College – Universitat de Cambridge (1973)

Jornada de Commemoració del 50è aniversari de l’assemblea fundacional de l’AILLC a Fitzwilliam College – Universitat de Cambridge (1973)

La Jornada té com a objectiu fer una reflexió sobre el progrés de la catalanística durant els darrers cinquanta anys, amb la contribució, entre d’altres, d’alguns dels participants d’aquell Col·loqui de 1973. Durant la Jornada es presentaran sis ponències a càrrec d’especialistes reconeguts en l’àmbit de la catalanística internacional que faran una retrospectiva de les seves àrees de recerca. Han confirmat la participació: en l’àmbit de la llengua catalana, Antoni Ferrando, Gemma Rigau i Joan Veny; en l’àmbit de la literatura catalana, Rosa Cabré i Monné, Dominic Keown i Joan-Lluís Marfany.

També està previst celebrar una sessió de presentació de pòsters oberta a investigadors de la llengua i la literatura catalanes.

Programa jornada 2023